Bericht van onze leveranciers:

Wij worden momenteel geconfronteerd met een situatie in de wereldwijde varkensvlees-markt waarvan de omvang uitzonderlijk lijkt te worden.
Ongeveer de helft van de wereldproductie van varkensvlees vindt plaats in China. China wordt momenteel zwaar getroffen door een grote uitbraak van Afrikaanse varkenspest en wordt gedwongen zich van varkensvlees te voorzien door grote hoeveelheden uit andere productiegebieden te halen, waaronder Europa. Dit heeft tot gevolg dat het evenwicht op de wereldmarkten zeer snel en aanhoudend wordt verstoord, waardoor een snelle en zeer sterke stijgende prijzentendens wordt ontketend (zowel varkensvlees als alternatieve dierlijke eiwitten zoals pluimvee).
Als gevolg van de explosieve stijging van de Chinese vraag naar varkensvlees door de sterk dalende lokale productie is de wereldwijde prijs van varkensvlees op dit moment meer dan 35% boven het niveau van begin januari 2019.
Door deze situatie worden de kostprijzen van de producten die wij inkopen bij onze leveranciers nu al aanzienlijk beïnvloed en deze zullen in de toekomst steeds sterker beïnvloed worden. De omvang hiervan kunnen wij op dit moment moeilijk inschatten.

Wij van JenJ proberen ook de prijzen beheersbaar te houden zodat de prijs kwaliteit bij JenJ op niveau blijft

Categorieën: Nieuws